首页 | 小学 | 初中 | 高中 | 作文 | 英语 | 幼教 | 综合 | 早知道 | 范文大全 |
初一英语 当前位置:唯才网 > 初中 > 初一 > 初一英语 > 正文 唯才网手机站

初一英语一般将来时练习题

时间:2017-02-12 来源:唯才教育网 本文已影响

篇一:初中英语一般将来时专项练习

一般将来时专项练习

一、单项选择

() 1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to B. will going to beC. is going to be D. will go to be

() 2. Charlie ________ here next month.

A. isn’t working B. doesn’t working C. isn’t going to working D. won’t work

() 3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; isB. is; isC. will be; will be D. is; will be

() 4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

A. was B. is going to have C. will have D. is going to be

() 5. –_____ you ______ free tomorrow? – No. I _____ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; willB. Are; going to be; will

C. Are; going to; will beD. Are; going to be; will be

() 6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives B. will give C. gives D. give

() 7. – Shall I buy a cup of tea for you? –________. (不,不要。)

A. No, you won’t. B. No, you aren’t.C. No, please don’t. D. No, please.

() 8. – Where is the morning paper? – I ________ if for you at once.

A. getB. am getting C. to get D. will get

() 9. ________ a concert next Saturday?

A. There will beB. Will there be C. There can be D. There are

() 10. If they come, we ________ a meeting.

A. haveB. will have C. had D. would have

() 11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. givesB. gave C. will giving D. is going to giving

() 12. He ________ to us as soon as he gets there.

A. writes B. has written C. will write D. wrote

() 13. He ________ in three days.

A. coming backB. came backC. will come back D. is going to coming back

() 14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rainB. won’t rain C. doesn’t rain D. doesn’t fine

() 15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

– No, ________ (不去).

A. they willn’t. B. they won’t. C. they aren’t. D. they don’t.

() 16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

A. will; go B. do; goC. will; going D. shall; go

() 17. We ________ the work this way next time.

A. do B. will doC. going to do D. will doing

() 18. Tomorrow he ___ a kite in the open air first, and then ____ boating in the park.

A. will fly; will go B. will fly; goes C. is going to fly; will goes D. flies; will go

() 19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

A. will watchingB. watches C. is watching D. is going to watch

() 20. There ________ a birthday party this Sunday.

A. shall be B. will beC. shall going to be D. will going to be

() 21. They ________ an English evening next Sunday.

A. are havingB. are going to haveC. will having D. is going to have

() 22. ________ you ________ free next Sunday?

A. Will; are B. Will; beC. Do; be D. Are; be

() 23. He ________ there at ten tomorrow morning.

A. will B. is C. will be D. be

() 24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow

C. Will; borrowsD. Are; going to borrows

() 25. – Shall I come again tomorrow afternoon?–________ (好的).

A. Yes, please B. Yes, you will.C. No, please. D. No, you won’t.

() 26. It ________ the year of the horse next year.

A. is going to be B. is going to C. will be D. will is

() 27. ________ open the window?

A. Will you please B. Please will you C. You pleaseD. Do you

() 28. – Let’s go out to play football, shall we? – OK. I ________.

A. will comingB. be going to come C. come D. am coming

() 29. It ________ us a long time to learn English well.

A. takes B. will take C. spends D. will spend

() 30. The train ________ at 11.

A. going to arriveB. will be arriveC. is going to D. is arriving

二、动词填空。

1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______ (leave).

2. —How long _____ you _____(study)in our country?

—I _____(plan)to be here for about one more year.

—I _____(hope)to visit the other parts of your country.

—What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?

—I ______(return)home and ______(get)a job.

3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.

5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.

6. —_____ you _____(be)here this Saturday?

—No. I ______(visit)my teacher.

7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?

—Thank you.

8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.

9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

10. Most of us don’t think their team ______(win).

三、用所给动词的一般将来时填空

1. I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______

2. —How long _____ you _____(study)in our country?

—I _____(plan)to be here for about one more year.

—I _____(hope)to visit the other parts of your country.

—What ______ you ______(do)after you ______(leave)here?

—I ______(return)home and ______(get)a job.

3. I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

4. Mary’s birthday is next Monday, her mother _____(give)her a present.

5. It is very cold these days. It ______(snow)soon.

6. —_____ you _____(be)here this Saturday?

—No. I ______(visit)my teacher.

7. —______ I ______(get)you a copy of today’s newspaper?

—Thank you.

8. I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.

9. Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

10. Most of us don’t think their team ______(win).

四、单项选择

1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to B. will going to be

C. is going to beD. will go to be

2. Charlie ________ here next month.

A. isn’t working B. doesn’t working

leave). (

C. isn’t going to working D. won’t work

3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; is B. is; isC. will be; will be D. is; will be

4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

A. wasB. is going to have

C. will have D. is going to be

5. –________ you ________ free tomorrow?

– No. I ________ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; will B. Are; going to be; will

C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will be

6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives B. will give C. gives D. give

7. – Shall I buy a cup of tea for you?

–________. (不,不要。)

A. No, you won’t B. No, you aren’t.

C. No, please don’t D. No, please.

8. – Where is the morning paper?

– I ________ if for you at once.

A. get B. am getting C. to get D. will get

9. ________ a concert next Saturday?

A. There will be B. Will there be

C. There can be D. There are

10. If they come, we ________ a meeting.

A. have B. will have

C. had D. would have

11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. gives B. gaveC. will giving D. is going to giving

12. He ________ to us as soon as he gets there.

A. writes B. has written

C. will write D. wrote

13. He ________ in three days.

A. coming back B. came back

C. will come back D. is going to coming back

14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rain B. won’t rain C. doesn’t rain D. doesn’t fine

15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

– No, ________ (不去).

A. they willn’t B. they won’t. C. they aren’t D. they don’t.

16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

A. will; go B. do; go C. will; going D. shall; go

17. We ________ the work this way next time.

A. do B. will do C. going to do D. will doing

18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________ boating in the park.

A. will fly; will go B. will fly; goes

C. is going to fly; will goesD. flies; will go

19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

A. will watching B. watches

C. is watchingD. is going to watch

20. There ________ a birthday party this Sunday.

A. shall beB. will be C. shall going to be D. will going to be

21. They ________ an English evening next Sunday.

A. are having B. are going to have

C. will having D. is going to have

22. ________ you ________ free next Sunday?

A. Will; are B. Will; be C. Do; be D. Are; be

23. He ________ there at ten tomorrow morning.

A. will B. is C. will beD. be

24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow

C. Will; borrowsD. Are; going to borrows

25. – Shall I come again tomorrow afternoon?

–________ (好的).

A. Yes, please B. Yes, you will. C. No, please D. No, you won’t.

26. It ________ the year of the horse next year.

A. is going to beB. is going toC. will be D. will is

27. ________ open the window?

A. Will you please B. Please will you C. You please D. Do you

28. – Let’s go out to play football, shall we?

– OK. I ________.

A. will coming B. be going to come C. come D. am coming

29. It ________ us a long time to learn English well.

A. takes B. will takeC. spends D. will spend

30. The train ________ at 11.

A. going to arrive B. will be arriveC. is going to D. is arriving

五、把下列各句译成英语

1.我叔叔今晚要来。

2.他没有打算住那座小屋。

3.我们要读这本书。

4.—你爸爸要去钓鱼吗?—不,他要去游泳。

参考答案:

一、1. am leaving ; will finish ; leave 2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get

3. am ; will 4. will give 5. will snow 6. Will, be ; will visit 7. Shall ; get

8. will be9. won’t believe ; sees 10. will win

二、1. C 2. D 3. D 4. D 5. D 6. B 7. C 8. D

9. B 10. B 11. D 12. C 13. C 14. C 15. B 16. D

17. B18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B

25. A26. A 27. A 28. D29. B 30. D

三、1.My uncle will come tonight.

2.He isn't going to live in the small house.

3.We are going to read this book.

4.—Will your father go fishing?—No,he is going swimming.

篇二:初一英语一般将来时习题(含答案)

初中英语一般将来时习题

一、选择填空:

() 1. There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to B. will going to be

C. is going to beD. will go to be

() 2. Charlie ________ here next month.

A. isn’t workingB. doesn’t working

C. isn’t going to working D. won’t work

() 3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; isB. is; is

C. will be; will be D. is; will be

() 4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

A. was B. is going to have

C. will have D. is going to be

() 5. –________ you ________ free tomorrow?

– No. I ________ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; willB. Are; going to be; will

C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will be

() 6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives B. will give

C. gives D. give

() 9. ________ a concert next Saturday?

A. There will be B. Will there be

C. There can beD. There are

() 10. If they come, we ________ a meeting.

A. haveB. will have

C. had D. would have

() 11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. givesB. gave

C. will giving D. is going to giving

() 13. He ________ in three days.

A. coming backB. came back

C. will come back D. is going to coming back

() 14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rainB. won’t rain

C. doesn’t rain D. doesn’t fine

() 15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?– No, ________ (不去).

A. they willn’t.B. they won’t.

C. they aren’t. D. they don’t.

() 16. Who ________ we ________ swimming with tomorrow afternoon?

A. will; go B. do; go

C. will; going D. shall; go

() 17. We ________ the work this way next time.

A. do B. will do

C. going to do D. will doing

() 18. Tomorrow he ________ a kite in the open air first, and then ________

boating in the park.

A. will fly; will goB. will fly; goes

C. is going to fly; will goes D. flies; will go

() 19. The day after tomorrow they ________ a volleyball match.

A. will watching B. watches

C. is watching D. is going to watch

() 20. There ________ a birthday party this Sunday.

A. shall be B. will be

C. shall going to beD. will going to be

() 21. They ________ an English evening next Sunday.

A. are having B. are going to have

C. will having D. is going to have

() 22. ________ you ________ free next Sunday?

A. Will; are B. Will; be

C. Do; beD. Are; be

() 23. He ________ there at ten tomorrow morning.

A. will B. is

C. will beD. be

() 24. ________ your brother ________ a magazine from the library?

A. Are; going to borrow B. Is; going to borrow

C. Will; borrows D. Are; going to borrows

() 25. – Shall I come again tomorrow afternoon?

–________ (好的).

A. Yes, pleaseB. Yes, you will.

C. No, please.D. No, you won’t.

() 26. It ________ the year of the horse next year.

A. is going to be B. is going to

C. will be D. will is

() 27. ________ open the window?

A. Will you pleaseB. Please will you

C. You please D. Do you

() 28. – Let’s go out to play football, shall we?

– OK. I ________.

A. will comingB. be going to come

C. comeD. am coming

() 30. The train ________ at 11.

A. going to arrive B. will be arrive

C. is going toD. is arriving

一般将来时练习

一 完成句子:

1. 我打算明天和朋友去野炊。 I ________ _______ _________ have a picnic with my friends.

2. 下个星期一你打算去干嘛? 我想去打篮球。

What ________ ________ _________ _________ _________ next Monday?

I _______ ________ _______ play basketball.

3. 你妈妈这个周末去购物吗?是,她要去买一些水果。

________ your mother _______ ________ go shopping this ___________?

Yes, she _________. She ______ ________ __________ buy some fruit.

4. 你们打算什么时候见面。 What time _______ you _________ __________ meet?

二、改句子。

5. Nancy is going to go camping.(改否定)

Nancy ________ going to go camping.

6. I’ll go and join them.(改否定)

I _______ go ______ join them.

7. I’m going to get up at 6:30 tomorrow.(改一般疑问句)

________ _______ ________ to get up at 6:30 tomorrow?

8. We will meet at the bus stop at 10:30.(改一般疑问句)

_______ ________ meet at the bus stop at 10:30? (对划线部分提问)

________ _______ she ________ ________ _________ after school? (对划线部分提问)

_________ _________ going to see a play the day after tomorrow?

三、用所给词的适当形式填空。

11. Today is a sunny day. We __________ (have) a picnic this afternoon.

12. My brother _______________ (go) to Shanghai next week.

13. Tom often ____________(go) to school on foot. But today is raining.

He __(来自:WwW.hn1C.Com 唯 才 教育 网:初一英语一般将来时练习题)____________ (go) to school by bike.

14. What do you usually do at weekends?

I usually __________ (watch) TV and __________(catch) insects?

15. It’s Friday today. What ________she _________ (do) this weekend?

She _________ (watch) TV and _________ (catch) insects.

16. What ___________ (do) you do last Sunday? I ____________ (pick) apples on a farm. What ______________ (do) next Sunday? I ______________ (milk) cows.

17. Mary ____________ (visit) her grandparents tomorrow.

18. Liu Tao ____________ (fly) kites in the playground yesterday.

19. David ______________ (give) a puppet show next Monday.

20. I ________________ (plan) for my study now.

参考答案

1. am, going, to 2. are, you, going, to, do3. Is, going, to, week, is, is, going, to

4. are, going, to 5. isn’t 6. won’t, or 7. Are, you, going 8. Will, you

9. What, is, going, to, do 10. What, are11. are going to have 12. is going

13. goes, is going 14. watch, catch 15. is, going to do, is going to watch, catch

16. did, picked, are you going to do, am going to milk 17. is going to visit

18. flew 19. is going to give 20. am planning

Key

一、选择填空

1. C 2. D 3. D 4.D 5. D 6. B 7. C 8. D

9. B 10. B 11. D 12. C 13. C 14. C 15. B 16. D

17. B18. A 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B

25. A26. A 27. A 28. D29. B 30. D

二、动词填空

1. am leaving ; will finish ; leave

2. will ; study ; plan ; hope ; will ; do ; leave ; will return ; get

3. am ; will 4. will give

三、句型转换

1. People in the north will go skating next winter.

2. There will be two cinemas in that town next year.

3. He will come back late in two days.

4. She will be a conductor of a train soon.

篇三:初中英语一般将来时讲解及练习

一 般 将 来 时

一.概念

表示将要发生的动作或存在的状态及打算、计划或准备做某事。

二.标志

tomorrow, next day(week, month, year…) soon, in a few minutes, by…, the day after tomorrow,

三.结构

主语+am/is/are going to + do;

主语+will/shall + do.(shall 只可用于第一人称即we / I shall…,will可用于任何人称)

否定:若谓语动词是be动词 主语+was/were + not+其他

若谓语动词是其他实意动词 主语+ didn't+do+其他

一般疑问句:若谓语动词是be动词 be+主语+其他

若谓语动词是其他实意动词 will/shall+主语+其他

四.用法

1. 表示临时的决定,只能用 will 加动词原形。

-You‘ve left the light on.

-Oh, so I have. I‘ll go and turn it off.

2. 在祈使句+and/or+陈述句句型中,陈述句中只能用will或情态动词加动词原形。

Work hard, and you will pass the exam.

3. 在条件句中表示将来不用will,而用一般现在时、be going to(打算) 或be to(为人所控制的动作) 等。若你见到在条件句中用了will,那 will 就是表示愿意的情态动词。

Let her do that if she will.

4.am/is/are going to 加动词原形,表示主语的意图或打算将来做的事。 What are you going to do tomorrow?

The play is going to be produced next month.

注意:已有迹象表明将要发生的事,只能用am/is/are加动词原形。

Look at the dark clouds; it‘s going to rain.

5.be to加动词原形,仅用于表示正式的公务安排、公告指示、义务、禁止等。 You're to deliver these flowers before 10.

You are to (=should) report to the police.

You're not to (=mustn’t) tell him anything about our plans.

注意:1). 这与不定式作表语不同:My idea is to go there today. 我的意思是今

天就去那里。

2). be to强调客观安排或受人指示而做某事,be going to则强调主观的打算或计划。

3).be about to加动词原形,表示即将或马上要做某事。如:He is about to leave for Beijing. 他马上要去北京。(be about to do不能与表示将来时间的状语连用am/is/are on the point of加动词的-ing形式,表示就要做某事,也不能与表示将来的时间状语连用)

如:Look! They‘re on the point of starting! 看!他们就要开始了!

一般现在时表示在时间上已确定或安排好的事情。

The train leaves at six tomorrow morning. 火车明天上午六点开。

现在进行时表示将来,主要用于go, come, leave, start等表示去向的短暂性动词。

I’m leaving tomorrow. 明天我要走了。

五.专项练习

1.用所给动词的一般将来时填空

1). I ______(leave)in a minute. I ______(finish)all my work before I ______ (leave).

2). —How long _____ you _____(study)in our country?

—I _____(plan)to be here for about one more year.

—I _____(hope)to visit the other parts of your country.

3). I am afraid there ______(be)a meeting this afternoon. I can’t join you.

4). Mike ______(believe, not)this until he ______(see)it with his own eyes.

5). I ______(be)tired. I ______(go)to bed early tonight.

2. 单项选择

1). There __________ a meeting tomorrow afternoon.

A. will be going to B. will going to be C. is going to beD. will go to be

2). Charlie ________ here next month.

A. isn’t working B. doesn’t working

C. isn’t going to working D. won’t work

3. He ________ very busy this week, he ________ free next week.

A. will be; is B. is; isC. will be; will be D. is; will be

4. There ________ a dolphin show in the zoo tomorrow evening.

A. wasB. is going to have C. will haveD. is going to be

5. –________ you ________ free tomorrow?

– No. I ________ free the day after tomorrow.

A. Are; going to; willB. Are; going to be; will

C. Are; going to; will be D. Are; going to be; will be

6. Mother ________ me a nice present on my next birthday.

A. will gives B. will give C. gives D. give

7. – Shall I buy a cup of tea for you?

–________. (不,不要。)

A. No, you won’t B. No, you aren’t.

C. No, please don’t D. No, please.

8. – Where is the morning paper?

– I ________ if for you at once.

A. get B. am getting C. to get D. will get

9. ________ a concert next Saturday?

A. There will be B. Will there be C. There can be D. There are

10. If they come, we ________ a meeting.

A. have B. will have C. had D. would have

11. He ________ her a beautiful hat on her next birthday.

A. gives B. gaveC. will giving D. is going to giving

12. He ________ to us as soon as he gets there.

A. writes B. has written C. will write D. wrote

13. He ________ in three days.

A. coming backB. came back C. will come backD. is going to coming back

14. If it ________ tomorrow, we’ll go roller-skating.

A. isn’t rain B. won’t rain C. doesn’t rain D. doesn’t fine

15. – Will his parents go to see the Terra Cotta Warriors tomorrow?

– No, ________ (不去).

A. they willn’t B. they won’t. C. they aren’t D. they don’t.