首页 | 小学 | 初中 | 高中 | 作文 | 英语 | 幼教 | 综合 | 早知道 | 范文大全 |
高二资料 当前位置:唯才网 > 高中 > 高二 > 高二资料 > 正文 唯才网手机站

高二寒假作业答案文

时间:2016-12-06 来源:唯才教育网 本文已影响

篇一:高二寒假作业答案

语文——————————————————————————————————————————————————

第一部分

人生态度,体现了叶三有审美情趣,为下文写他是个不谄媚、懂艺术的鉴赏家做出铺垫。2.②叶三懂画③叶三评画④叶三与画共存亡3.这句话表现季陶民的清高(或雅、与众不同)的性格特点。这与他对叶三另眼相看态度形成对比,突出了叶三既不像那些庸风雅士假名士那样假充内行(或不懂装懂)、也不谀媚的特点。4.例1:这个结尾很好,是全文的升华。因为本小说体现的是中国文化的传统精神;重友谊、重知已。正如俞伯牙摔琴谢知音,这里的精神是和先人一脉相承的。例2: 这个结尾不合适,是全文的败笔。因为叶三把画带进棺材,不过这只是满足了他个人的占有欲望,却让作品永远不见天日。例3:这个结尾是神来之笔,将前文的赞赏化为了莫大的惋惜。因为叶三把画作带进了棺材,体现的是文化痼疾之一;封闭狭隘。作者在《胡同文化》中也曾有类似写法,文尾以“再见呀,胡同”体现对封闭的胡同文化的清醒认识。5.C 6.B 7.D8.指靠着别从丢失的粮食解决了暂时困难后始终感恩图报的心愿。

9.全家人对“一袋米”给予关注,这是用了映衬的手法。它表明:在充满仁爱的家庭里,良心都是相通的。

10.①奶奶神经质般地寻找丢粮人。②奶奶主动送给领导小孩吃食和零花钱。③奶奶弄丢了爸爸一月的工资,赚得了道义上的补偿。④晚年的奶奶更投入地做善事。11.可举如下例子:①贫困学子受到他人的关爱、照顾后,②子女得到了父母的养育,待父母年迈后回报父母的舐犊深情;③人类从大自然获取丰厚的享用,懂得了可持续发展的真谛,倍加珍惜、爱护,④从事企业经营活动的老板、经理等生意人,以诚实守信为荣,公平竞争,互惠互利,不掺杂做假,不缺斤少两,不以次充好;考查,端正考风,严守考纪,不弄虚作假;⑥干了有愧于良心的事,设法做善事以补偿。总之,对良心的安抚,就是始终保持一颗感恩的心。二、文言文阅读

12.D 13.C 14.A 15.B16.B 17.B 18.B

19.(1)拳拳之情,使我不能废止奉养祖母而远离。(2)天地神明实在也都看得清楚。三、古诗阅读

20.“懒”“迟”两字写出了女主人起床时懒散迟缓的精神状态,传神地表达出女主人公空虚(怅惘)、百无聊赖却又满腹愁怨的心情。

21.运用了反衬的手法,以鹧鸪的成双成对来反衬女主人公的孤独寂寞。22.追随着蜜蜂围绕着绿色的蕙兰飞,为了躲避黄雀藏在绿叶之中,在太阳的映照之下忽然争着飞起,趁着风一起归去。在花中出没,顺着高低不同的绿叶飞翔。写了素蝶的远近高低不同方位的动作,采用细节描写,以蜂、雀、日、风、花、叶作衬托。

23.托物言志,写自己徒负才华,只能追随他人,仕途起起伏伏,施展才能。

24.①因仕途失意而对前途忧虑和无可奈何的心情;②希望脱离官场返回家乡的心情

25.①一句一个场景;②以景写情,情景交融;③对仗十分工巧。

四、作文

26.略 第二部分

一、现代文阅读

1-4 CABC 5-7 CCD 8.(1爱亲近的人爱性格相融的人也爱观点相悖的人。不迁就他们的弱点而赞赏他们的长处。

(2)因没掌握养山茶花及文竹的要领而害怕养其他花。

9.因为养水仙不需要太复杂的技术,作者只用清水就能养好花,不会引起自责和悲怜。在作者眼里,“水仙”是一种高洁的花,一种文静幽雅的美。

10“揭示爱的哲理,为下文借‘水仙’赞扬‘博爱’这一主题做铺垫”11.B、D

二、文言文阅读

5

2 12-15 DCCB 16-19 ACAA

三、古诗阅读

20.本诗抒发的是作者的离别之愁,以及 别后的怀念、忧伤的情感。

21.红叶青山色彩艳丽,乍看似不协调, 实际上恰恰是对离愁的有利反衬。景色越 美,越觉离别的难堪。这是典型的以“乐 景写哀情”的手法。22.孤独、老病、重阳登高而忧愁无法排解 (因病不能多饮酒而无心赏菊)。

23.他乡日落时分,黑猿声声悲啼,霜天秋晚,白 雁南来的凄凉景象。渲染以西沉的落日、凄清的猿啼、故乡南飞的白雁绘声绘色地渲染凄清之境。

(亦可答:对比。异乡之景与旧国之物的对比,黑 猿与白雁的色彩对比。)24.诗人惜春、恋春、留春,情真意切,想像新奇。表现了热爱生活,热爱自然的美好情感。这两句诗还有珍惜时光,珍惜生命的哲理意味。

25.不能调换。因为“闹”,乃安静、寂寞的反义词,即热烈之意。这句诗写红杏怒放,如火如荼。它不说春意“浓”、“盛”等,而说“春意闹”,精妙之处在于借助感觉的沟通、转移,将无生命的杏花化为有生命、有感情的事物。写出了红杏竟相盛开,争妍斗艳的景象与情趣,写尽了一派盎然的春意,王国维评价为“着~‘闹’字而境界全出”,此说极为精当。四、作文

26.略 第三部分

一、现代文阅读。

1-3 ABB 4.运用比喻的手法,将空巢比作时光的脚印,形象表现了鸟的空巢随着时光流逝,日渐残损、破败的情景,表达了作者对鸟去巢空的惆怅之情。

5.描写了三类空巢:①乡村空巢(或乡村现代气派的住宅),豪华气派却没有人气,是主人炫富的象征:

②市井空巢(或古四合院),曾经兴旺,如今萧条、空旷、岑寂;

③南方空巢(或漂泊者的空巢),移动不固定,缺少温馨。6.“起点”意味着曾经寻常而温暖的“空巢”是名人走向广大世界、无限量地展示才情的出发点,如今又寄寓了人们探寻名人成功足迹、获得教化的心愿。

7.首尾呼应,与文章开头北方鸟的空巢的破败景象形成强烈反差。描绘了北方空巢雏鸟欢叫、生机勃勃的动人画面,寄寓了呼唤游子归巢、亲人团聚,向往温暖和美生活的愿望。

8.狗旺是条“狗”,因为他纵狗欺人,掘坟盗墓;村人也带有狗的奴性,怕硬欺软,对“强者”敢怒而不敢言,对“弱者”落井下石。

9. 侧面烘托狗旺仗势欺人、横行乡里。

10.(1)后面写“他专在晚上做勾当,挖人家的坟,撬人家的棺材板”(2)前面说村人说要打死那畜牲,狗旺一句“你敢”便吓得他们不敢说话;狗旺屋里的人恳求说“它是畜牲”狗还是被打死了。

11. C

二、文言文阅读

12-14 CAA

15.(1)你是想赚得直言敢谏的名声呢?还是想给人好处来讨好别人呢?

(2)把失去官位看作是抛弃草鞋一般,甘心降职贬谪就像是乐于还乡一样。16-19 BCAD三、古诗阅读

20.颔联借景抒情,描写了秋季冷清寂静的景色,以此突出作者当时心情,唐朝已走向衰落,作者对国家破败感到无比伤怀,眼前之景正好衬托诗人心情。

21.“紫艳半开篱菊静”一句寄托诗人对国家还抱有一些希望的思想感情,对眼前的美景充满向往,但国家以败,犹如半开的紫艳和安静的菊花,昔日辉煌还能依稀看见,作者借此来抒发对国家关怀,忧国的思想感情。22.作者采用拟人化的手法,赋予柳条藤蔓、黄莺以人的情感,并使主客移位,巧妙而含 蓄地表达表 现惜别之情。)

23.用“系”字既切合柳条藤蔓修长柔软的特点,又写出了柳条藤蔓牵衣拉裾的动作,表现 它们依恋主人不忍主人离去的深情。用“啼”字既符合黄莺鸣叫的特点,又似殷殷挽留、凄凄 惜别,让人联想到离别的眼泪。24.特点:自然环境险恶;军情紧急。作用:营造了肃杀的氛围,渲染了边塞紧张 的战争气氛,为边将的出场勾勒背景。(答“是为边将出场作铺垫”也可)

回复

2

25.刻画了一个饱受戍边之苦、思乡之愁的边将形象。表现了对战争给边塞将士带来的苦 难的同情和对从古至今延绵不断的战争的厌倦,寄寓了诗人渴望和平的美好愿望。四,、语言表达

26.教育部考试中心将定期公布国外正规高校名单。27.(1)一千多年前的春韭,被杜甫保鲜在一首诗里,至今仍散发着清香。(2)多情 的小草,在春风和雨露的歌吟里,在大地上排列着,把自己排成诗行。

五、作文

28.略 第四部分

1-4 ABAB5.最后的鸽群,灰暗、凄冷的天空,憔悴色的嫩柳,烦躁的鸭群,急 飞的鹰隼。目的:①这些描写用了冷色调的词语,写出了北方雨前干冷、灰蒙蒙的图景。② 渲染了久盼甘霖的强烈情绪。 6.(1)委婉地抒写了尚未走上**道路的小资产阶级知识分子“我”既不满于黑暗现实,又 找不到出路的空虚、忧郁、感伤。 (2)写白鸭在柳树下来回“作绅士的散步” ,

用词简约,几个字就令读者想象出白鸭那种胖 乎乎、慢悠悠、摇摇摆摆徐徐来回的神态。 7. 故乡水土哺育了他,赋予了他诗人的灵性与灵感,对那片土地情有独钟。写秀丽的故乡风 景,跟憔悴的北国风景对比,表现了作者对“雨”的盼望,对故乡美好生活的怀念和向往。 对比手法的使用。通过对北国与故乡差异的描写,反映了作者的理想与现实之间的矛盾。 8. 它通过大雨降临前灰暗沉闷的自然景物的描写,渲染了一种久旱切盼甘霖的强烈情绪,也 隐约透露出渴求变革的焦灼心情。文中心态的刻划和自然景物的描写紧密结合,情景交融, 抒写了尚未走上**道路的小资产阶级知识分子,既不满于黑暗现实,又找不到出路的忧郁感伤的情绪。9.而城市是人类痕迹最集中 的地方。

10.(1)历史遗迹的丰富和历史文化底蕴的深厚。(2)在寻访中你将会了解这些城市曾经经 历的痛苦(对应“失”)和教训(对应“得”) 。

11.①发现历史的价值;②受到先哲的启迪;③了解前人的得失;④领悟自己的责任。

12.AC

二、文言文阅读

13.B 14. D 15. D 16. C 17.(1)有违犯的立即处罚,对听从教化的一定奖赏。

(2)我顺应天命接受禅让,却听说有人哭,为什么呢?18-21BADD22.(1)我没有点滴之功,却能够供职宫禁,值宿警卫,领取了五年的俸禄。 (2)朝廷就派终军出使南越,说服南越王, 想让他入朝,与境内诸侯同等看待。 “希望领取长绳子,一定要把南越王捆绑起来,带到朝廷。

三、古诗词阅读

23.由喜悦到日暮须归的无奈、惆怅

24.“萦” “唤”二字采用拟人手法,将垂柳、啼鸟人格化。垂柳依依,小鸟啼啭,似乎在热情 地挽留游客。传达出词人极度陶醉的喜悦之情。情与景浑然一体(情景交融),达到了极高的 艺术境界。25.①以景写幽湖山胜处槐,柳阴野径斜水满草深等意象写出环境之幽静、初夏景色之幽美)②以动衬幽(下鹭)③以声衬幽 (鸣蛙)26.①前六句借幽居初夏之景,抒发了怡然自得之乐(闲适之情)②尾联叹息,一是叹志士空老,报国无成;二是叹往日旧交零落殆尽,27.“愁”

28.作者连用两句“欲说还休”,采用叠句形式,充分表达了作者之“愁”的深沉博大。

———————————————————生物——————————-————————

第一部分:

一:CBDCB CDDCA BDCDC CACCC. 二:21.(1)三 (2)①rrWW×Rrww或Rrww×Rrww③rrWW×RRww (3)红色阔叶:红色窄叶:白色阔叶:白色窄叶=9:3:3:1 22.

(1)C H O N (2)五 脱水缩合 肽键 23.(1)纤维素 (2)B 液泡 (3)F 叶绿体 B 液泡 中心体 (4)核糖体

第二部分:

一:BBCDD BAADA

二11.(1)不是 (2)α链 不会 密码子有简并性,替换后仍为缬氨酸 (3)④ 1/2

12.(1)10 38 不能 (2)被破坏 降低 13.(1)暗反应 (2)三碳酸 光反应 〔H〕ATP (3)五碳糖

第三部分:

一.DDCAD BADDA DDDDD BCCDB AABDD BDADC DAABA ABBCB

第四部分:

一.DBCCD BBBBC ADABA DCDCA

二.21.(1)翻译 核糖体 (2)tRNA -TTCGAA- (3)C (4)-CO-NH- 22.(1)不能 (2)同一种限制酶 相同黏性末端 DNA连接酶 23.(1)D 二 (2)A 该细胞有三个染色体组,为三倍体 联会发生紊乱 (3)单倍体 四倍体 6 24.(1)方法Ⅰ (2)DT ddTT (3)过程⑤ (4)Ddtt:DDtt:ddtt=2:1:1 (5)基因突变 亚硝酸

————————————————————英语——————————————————

第一部分

1-5 BABDB 6-10 DCBCD 11-15 ABACB 16-20 DDABB 21-25 BADCB 26-30 DACAB31-35 CACDD 36-40 BACDB 41—43CDB 44—48 BDDAB 49-52 DCAB 53-55 DAC 56-58 ADB 第二部分

一、完形填空

1-5 DACBB 6-10 AACCB 11-15 ADDBA 16-20 ACDBA

21-25 BAACD 26-30 ADBBA 31-35 ACDAA 36-40 DBAAD

二、阅读理解

41-45 BBBAD 46-49DCCB50-54 ACCCD 55-58 DBCD 59-62 CDAC三、语法填空

63. from 64.strangers 65.Instead 66.which/that 67.including

68.regularly 69.answers 70.how 71.others 72.training

四、书面表达

73.略 第三部分

一、完形填空

1-5 BCACD 6-10 BCDBC 11-15 ABCCB 16-20 DBACB 21-25 BCADC 26-30 ACBDB 31-35 DBCDA 二、阅读理解

36-39 ABDA 40-43 CACB 44-47 ACDA 48-51 CABD 52-56 BDBCD 57-61 GFDAC

62.略

第四部分

一、完形填空

1-5 DADBB 6-10 CABCD 11-15 ADCAC 16-20 BDDAC

二、阅读理解

21-24 ABDA 25-27 BDC 28-31 DBCA 32-35 BDAD 36-40 DACCB

三、书面表达

41.略

其他答案考完试我会继续更出来

尽请期待

篇二:高二文科寒假作业答案

高二文科寒假作业答案

一、单项选择题(共69分

二、非选择题(共31分) 24.(15分)

A.化学与生活 (1)(3分)

①c ②a ③a (每空1分,共3分) (2)(5分) ①Al (1分)

②Fe2O3·xH2O(或Fe2O3) (1分)

电化(或“电化学”或“吸氧”) (1分) ③Na2CO3 SiO2 (每空1分。共2分) (3)(7分)

①蛋白质 油脂 (每空1分。共2分)

②取少许淀粉溶液.加入数滴碘水呈蓝色.再加入维生素C,振荡后溶液蓝色褪去 (2分)

③解热镇痛 (1分

)

25.(6分) (1)O2

(2)

(3)3NO2+H2O=2HNO3+NO

(4)3Cu+8H++2NO3=3Cu2++2NO↑+4H2O 26。(10分)

(1)①吸收氨气中的水蒸气 ②防止倒吸

③残留在反应装置中的氨气未被稀硫酸吸收。 (2)①19.(来自:WwW.hn1C.Com 唯 才 教育 网:高二寒假作业答案文)87 ②3.25 ③1.53

备注:①主观性试题的其他合理答案参照评分标准给分。 ②化学方程式或离子方程式全对得2分。缺少条件、符号或未配平等得式错误或漏写不给分。

一、单项选择题(共69分

)

二、非选择题(共31分) 24.(15分)

A.化学与生活 (1)(3分)

①c ②a ③a (每空1分,共3分) (2)(5分) ①Al (1分)

②Fe2O3·xH2O(或Fe2O3) (1分)

电化(或“电化学”或“吸氧”) (1分) ③Na2CO3 SiO2 (每空1分。共2分) (3)(7分)

①蛋白质 油脂 (每空1分。共2分)

②取少许淀粉溶液.加入数滴碘水呈蓝色.再加入维生素C,振荡后溶液蓝色褪去 (2分)

③解热镇痛 (1分

)

25.(6分) (1)O2

(2)

(3)3NO2+H2O=2HNO3+NO

(4)3Cu+8H++2NO3=3Cu2++2NO↑+4H2O 26。(10分)

(1)①吸收氨气中的水蒸气 ②防止倒吸

③残留在反应装置中的氨气未被稀硫酸吸收。 (2)①19.87 ②3.25 ③1.53

备注:①主观性试题的其他合理答案参照评分标准给分。 ②化学方程式或离子方程式全对得2分。缺少条件、符号或未配平等得式错误或漏写不给分。 通州高级中学高二化学学测寒假练习三参考答案

一、选择题

二、非选择题

24、⑴ ① a ② b ③ c

-+

⑵ ① CaCO3 CH2= CH2 ② Fe-2e===Fe2 覆盖保护层、制成不锈钢 ⑶ ① KIO3 ②解热镇痛 CO2 ③ H2O 水果、蔬菜 油脂

C6H12O6+ 6O2== 2CO2+ 6H2O

25、⑴ NH4Cl ⑵ ⑶ Al(OH)3+OH-=AlO2-+2H2O

⑷ 3NO2+2H2O=2HNO3+NO;

26、⑴ ① 取最后一滴洗液加入氯化钡溶液,无沉淀,已洗涤完全 ② 将亚铁氧化为三价 ⑵ ① 0.03 ② 40.32% ③ K2 Fe2 (C2O4)3 4H2O

通州高级中学高二化学学测寒假练习四参考答案

选择题

24.(15分)

(1)①c ②c ③甘油、高级脂肪酸,葡萄糖,氨基酸(各1分) (2)①a②b ③表面形成致密的氧化膜,电化学(各1分)

(3)①二氧化碳,氟氯烃,二氧化硫(各1分)②2xCO+2NOx =2xCO2+ N2(2分) 25. (6分)(1)NaCl (1分) (2)Na+(3)

(1分)

2Al+2NaOH+2H2O=2NaAlO2+3H2↑(2分)

(4)2Fe2+Cl2=2Fe3+2Cl(2分) 26.(10分) (1)①b ②c

③平衡分液漏斗上方与锥形瓶内压强,使液体容易滴下 使滴下的液体体积不影响测定的NH3的体积 ④41b/22.4a

(2)①CO2、O2 ②20.30% (第(1)题①、②、⑧每空1分,其余每空2分) 通州高级中学高二化学学测寒假练习五参考答案

选择题

1.C 2.B 3.D 4.D 5.C 6.A 7.A 8.C 9.B 10.B 11.B 12.D 13.B

14.B 15.C

16.D 17.A 18.C 19.B 20.A 21. A 22. B 23. B 非选择题 24. (1)(5分)①2CaCO3+O2+2SO2=2CaSO4+2CO2;(2分)

②Fe(OH)3胶体(2分) ③ a (1分) (2)(5分,每空1分)

①葡萄糖 提供能量 ②维生素A 维生素C ③ b (3)(5分,每空1分) ①低 ②电化学 c ③ b ④CHCH 25.(1)

(1分) (2)SiO2 (1分) (3)MnO2 + 4HCl(浓)

2—

篇三:高二寒假作业及答案

HAPPY WINTER HOLIDAYS & HAPPY SPRING FESTIVAL!

北流九中高二寒假作业

I Film watching.

Please watch two English films during the winter holiday and write down the title of the films.,suggesting films: ―The Day After Tomorrow‖、“2012‖ (看两部或以上英文电影,写出电影的名字,建议看《后天》和《2012》)

Film 1: ______________________________________

Film 2: ______________________________________

II English riddle(英语谜语)

1. What will you break once you say it?

2. What always goes up and never goes down?

3. What do tigers have that no other animals have?

III Cloze完形填空

It is commonly believed that school is where people go to get education. that today children their education to go to school. The between schooling and education suggested by this is important.

Education is It can take placelearning that takes place in schools and the whole universe of learning out of class. experience of schooling can be known in advance, education quite often produces talk with a may lead to a person to discover how he knows of another country. People obtain education from on. Education, and unlimited term. It is lifelong experience that starts long the start of school, and one that should be a necessary part of one’s entire life.

Schooling, on the other hand, is a experience, whose style changes from one way to the next. Throughout a country, children arrive at school at the same time, take seats, use similar textbooks, do homework, and by the edges of the subjects being taught.

1. A. Then B. However C. Thus D. Therefore

2. A. understand B. need C. enjoy D. interrupt

3. A. difference B. importance C. use D. problem

4. A. unexpected B. endless C. countless D. simple

5. A. answers B. ways C. edges D. meanings

6. A. anywhere B. anywhere else C. somewhere D. somewhere else

7. A. part – time B. public C. standard D. strict

8. A. If B. Because C. So D. Though

9. A. pride B. surprises C. knowledge D. progress

10. A. neighbor B. friend C. foreigner D. teacher

11. A. wonderfully B. well C. greatly D. little

12. A. babies B. grown – ups C. women D. men

13. A. still B. next C. then D. yet

14. A. long B. broad C. narrow D. short

15. A. that B. when C. after D. before

16. A. basic B. strict C. final D. irregular

17. A. unusually B. differently C. little D. frequently

18. A. large B. new C. fixed D. small

19. A. take exams B. hold exams C. mark papers D. read papers

20. A. changed B. limitedC. chosenD. controlled

IV Proverbs(谚语):

Read the following proverbs and translate them into Chinese. (读谚语,把它们翻译成汉语)

1. An hour in the morning is worth two in the evening.

2. A years’ plan starts with spring.

3. A good medicine tastes bitter.

V Reading Comprehension阅读理解

A

Dear Highlights,

My sister is always in a bad mood, which gets me in a bad mood. What should I do? Tessa, Virginia

It can be hard to be around someone who is in a bad mood. Since you can’t change another person’s mood, try to focus on what you can control: your own mood and reaction.

You might find it easier to stay in a good mood if you leave your sister alone when she feels grumpy (脾气暴躁的). The next time she is in a bad mood, go to a quiet place in your house. Read, exercise, draw, listen to music — do something that makes you feel happy.

Your parents might have some good suggestions for you, too.

Dear Highlights,

I play soccer, but sometimes I play badly. How can I do better?

Jarom, Utah

To be good at anything, determination and practice are important. Listen closely to your coach, watch other players, then practice, practice, practice! Professional athletes continue to practice their sports each day, knowing that if they start to get lazy, they won’t keep or develop their skills.

In addition to practicing with teammates, you can work on drills on your own.

Learning more about the sport may help too. Your coach can likely direct you to some good resources on skills development.

Dear Highlights,

I was moved up a grade a few years ago. Now, almost everyone in my previous grade asks me why. It wouldn’t be a problem, except some boys ask over and over just to be annoying. What do I do?

Allison (by e-mail)

If you’re sure that they are trying to be annoying, you might respond with something humorous. For example, you could say something like ―They told me that the lunch lines would be shorter.‖ Use the situation to turn annoying questions into something to laugh about.

1. What should Tessa do when her sister gets bad-tempered?

A. Accompany her. B. Change her mood.

C. Try some happy things.D. Leave her in a quiet place.

2. When talking about Jarom’s problem, Highlights especially stresses the importance of ______.

A. determination B. practice C. team spirit D. the coach’s help

3. What’s Allison’s problem?

A. She cannot get along well with her classmates.

B. Some boys in her class annoy her on purpose.

C. She is fed up with being asked the same question.

D. Her friends cannot accept that she moved up a grade.

4. What can we learn from the answer to Allison’s question?

A. Laughter is the best medicine.

B. He who laughs last laughs longest.

C. A sense of humor makes you easy-going.

D. Humor can ease the tension in many situations.

B

The secret of happiness could be as simple as remembering the good times and forgetting the regrets. People who look at the past through rose-colored glasses are happier than those who focus on negative past experiences and regrets, according to a new study published in the journal Personality and Individual Differences.

The study helps explain why personality has such a strong influence on a person’s happiness and the findings suggest that people with certain personality traits (特征) are happier than others because of the way they think about their past, present and future.

“We found that highly extraverted(外向型的) people are happier with their lives because they tend to hold a positive view of the past and are less likely to have negative thoughts and regrets. On the contrary, neurotic (神经质的) people are likely to have the exact opposite view of the past and are less happy as a result,‖ said Ryan Howell, assistant professor of psychology at San Francisco State University.

―This is good news because although it may be difficult to change your personality, you may be able to change your view of time and improve your happiness,‖ Howell said.

The authors suggest that enjoying happy memories or reframing (重新构筑) painful past experiences in a positive light could be effective ways for individuals to increase their life satisfaction.

―Personality traits influence how people look at the past, present and future and it is these different perspectives on time that drive a person’s happiness,‖ Howell said.

5. The underlined sentence in Paragraph 1 means ______.

A. view the past in a very positive way B. look back with very beautiful glasses

C. have experienced a wonderful past D. love glasses with a rose color

6. According to Howell, if you want to improve your happiness, you can ______.

A. change your personality B. deny your painful past experiences

C. improve your life standard D. change your perspective on time

7. The text is probably taken from a ______.

A. research paper B. lifestyle magazineC. medical textbookD. fashion journal

C

David Beckham thinks he would be more useful as a player than a coach at the 2012 London Olympic Games when Britain fields (使参加比赛) its first Olympic football team since 1960.

The former England captain will be 37 when the Olympics come to London, but he says that fitness will not be an issue.

―There are several months to go and there are a lot of decisions to be made but I would love to be part of it,‖ Beckham told the BBC on Monday. ―I’m sure I’d be better as a player than a coach so I’ll have to wait and see. I still feel as if I’m 21 when I’m playing. I still love the game like I did when I was 21. I still feel as fit.

“Everyone knows I have looked after myself eating-wise, fitness-wise. So I’m not in bad shape and I’ll continue to work hard and hopefully I can be part of it.”

Stuart Pearce, the manager of England under-21, the feeder team for the England national football team, is going to take charge of the team, with The Football Association administering the team and set to provide all the players.

The Scottish, Welsh and Northern Irish associations won’t be part of the team because of fears it would affect their independence and voting rights within FIFA.

Beckham was at the World Cup last year as a member of England coach Fabio Capello’s support staff (辅助人员) after being ruled out because of a serious injury.

While Beckham made the last of his 115 appearances for England in October 2009, he is still playing for the Los Angeles Galaxy.

But Beckham might not be with the Galaxy by the time the Olympics start in July 2012, with his five-year Major League Soccer contract coming to an end at the end of this year.

8. The underlined word ―it‖ in Paragraph 4 probably refers to ______.

A. coaching staff at the World CupB. England under-21

C. Britain’s Olympic football teamD. the England national football team

9. Which of the following about Beckham and Fabio Capello is TRUE?

A. Fabio Capello was once Beckham’s coach.

B. Beckham was ruled out by Fabio Capello.

C. Beckham was part of Capello’s support staff.

D. Fabio Capello stopped playing because of Beckham.

10. We can learn from the text that _____.

A. Beckham hasn’t played for England for 2 years

B. Beckham will attend the 2012 London Games

C. 37-year old Beckham looks as young as 21

D. Beckham plays football every day to keep fit

11. What would be the best title for the text?

A. Beckham, a better player than coach

B. Beckham, a shining star at London Games

C. Beckham shows his unwillingness to be a coach

D. Beckham wants to be player at London Games

D

Beijing has started a battle to get rid of ―Chinglish‖ (Chinese English). The ―Language mandarins‖ of Beijing have decided that Chinglish is a disease for China’s modernizing claim and

A road sign on the Avenue of Eternal Peace (Chang’an Street), for example, advised: ―To Take Notice of Safe; The Slippery are Very Crafty,‖a warning that the sidewalk was slippery. Another sign in a Beijing park reads: ―Little grass is smiling slightly, please walk on sidewalk ―.

Li Honghai, the city official in charge of the battle , said : ―Linguistic perfection (语言美)is becoming increasingly important with the rise in the number of the foreigners flowing into the city .‖

However, not everyone shares the disdain(蔑视)of the Beijing government for the mixed language. ―The choice of words is pretty much. One can either choose the verbs, adverbs, nouns or whatever one likes,‖ explained one Hong Kong linguist on an Internet website.

So many examples exist that several Internet sites have been set up to collect Chinglish phrases. Many come from English instructions on packages such as a candle marked with ―Keep this candle out of children‖ and a model boat—curiously named Posh Sailboat—which means ―Please don’t place it in dusty play .‖

If the battle against Chinglish is successful, Chinese will also turn their attention to the English—language versions of newspapers, which play an even more important role in teaching right English.

12. The underlined word ―obliterated‖ refers to A. removed B. exploited C. translated D. beautified

13. From the passage, we know that A. everyone shares the disdain for the mixed language

B. all the people don’t share the disdain for the mixed language

C. Chinglish usually communicates in many cases

D. several Internet sites have been set up to clear the Chinglish phrases

14. We can infer that the English—language versions of newspapers A. should be in duty to teach normal English B. should report the battle above

C. should be paid more attention to D. should collect more Chinglish phrases

15. Which of the following signs is Chinglish?

A

B

第二节Are you simply moving through your day without fully living? I think many of us have done this. Everyone wants to fully live every day. So I’ve decided to share with you some ways