首页 | 小学 | 初中 | 高中 | 作文 | 英语 | 幼教 | 综合 | 早知道 | 范文大全 |
小升初 当前位置:唯才网 > 小学 > 小升初 > 正文 唯才网手机站

成都小升初英语

时间:2016-04-12 来源:唯才教育网 本文已影响

篇一:2013年成都市小升初考试试题(英语)

师大一中2013小升初外地生考试英语试题

(成都优优数学学校)

篇二:2011成都小升初英语测试试题

一 按要求做:

1.hear (同音词)同音异形 2.get(现在分词)分词

3.dark (对应词)反义词 4.high(同义词)同义词

5.say(第三人称单数)三单 6.start(同义词)同义词

7.up(对应词)反义词 8.begin(现在分词)分词

9.he (宾格)人称的宾格 10.fly(现在分词)分词

二.英汉互译:

1.吹小号 2.和他朋友谈话

3.进来 4.wave to say goodbye

5.walk to school 6.call out his name

7.do exercises 8.听收音机

9.吃冰淇淋 10.开始大声唱歌

四.选择填空:

( )1.Please give_____your pen. _____pen isn’t here.人称代词和形容词性物主代词

A.I, My B.me , I C.me , Mine D.me , My

( )2.Can you see that girl ? She’s_________.名词的所有格

A.my mother friend B.friends of my mother

C.a friend to my mother D.a friend of my mother’s

( )3.Daming is playing ______flute, but Simon is playing _____table tennis.冠词的使用

A./ , the B.a , a C.the , / D.the , the

( )4.She’s talking ____the students, _____they’re talking about very loudly.介词与连词的使用

A.with ,and B.to ,but C.of , but D.on ,and

( )5.The girl ____a red sweater is ______duty today.介词的使用

A.in , on B.in, in C.on, in D.on, on

( )6.Let ____play football.祈使句和宾语

A.our B.us C.we D.ours

( )7.Would you like _____? OK!不可数名词的使用

A.some more tea B.two cups of teas

C.a piece of tea D.two glass of tea

( )8.It’s very cold , _____your coat, please, Kate.put的动词词组

A. put B. put on C. puts on D. put in

( )9.They____ an English class now. A.are having B.are having C. having D.is having主系表结构,主谓一致

( )10.______are you late for school ? I’m sorry.疑问词

A.When B. What C. How D. Why

( )11.Shall we ______home?情态动词的委婉用法和主谓一致

A.go B.going C.goes D.went

( )12.May I take a _____with you?动词词组的固定搭配

A.door B.picture C.bus D.book

( )13.He _____the birthday card yesterday.时态:过去时

A.is making B.makes C.made

( )14.She ____the birthday card now.时态:进行时

A.is making B.makes C.made

( )15.Daming______a birthday party. 时态:进行时

A.are having B.is have C.is having D.having

五.根据句意或首字母提示补全句子: 1.She is e_____ breakfast, b___ the phone is singing.

2.Daming is playing b_______, but he can’t catch the ball.

3.The apples are f________ down the stairs.

4.What’s she doing? She;s trying to g_______ off the bus.

5.The sun is s________, but a man is wearing a r______.

6.We’re going to m ______ Daming’s birthday card.

1:ating;ut本题考点为动词一般现在进行时和表转折的连接词

2:asketball本题考点为动词一般现在进行时

3:alling本题考点为动词一般现在进行时4:et 本题主要考了两个考点。第一个是动词短语尝试做某事的用法,后接动词原形:try to do 第2个考点是动词短语下车的用法 5:hining ;aincoat本题前一个空考查了动词一般现在进行时的现在分词形式,后一个空考查学生通过but这个表转折的连接词判断出该处应该填一个和天气晴朗相反意思的词,但要和wear能够搭配在一起,即为穿雨衣。

6: ake本题考查了动词make表制作的意思

六.阅读理解, 回答问题:

I am very happy. I’m going to visit Hainan Island with my aunt. We are going to stay there for a week. We will go there by plane . We will see the beaches , trees and the sea. We can swim and visit a lot of beautiful places.

1.Where are they going to go?

2.How long will they stay ?

3.What will they see ?

4.How will they go there?

1:Hainan Island

2:a week

3:the beaches , trees and the sea

4:by plane

本题主要考查学生对一般将来时态的理解,地点名词,表时间段的名词,乘坐交通工具的动词短语用法等。

篇三:成都市小升初分班考试英语试题

成都市小升初分班考试英语试题一、 选出下列单词中划线部分读音不同的选项,将其序号填入题前括号内(1×5分)

( )1. A. forget B. herC. WorkD. nurse

( )2. A. theseB. father C. thinkD. mouths

( )3. A. any B. catch C. BlackD. stamp

( )4. A. book B. good C. food D. classroom

( )5. A. pens B. teachers C. apples D. cats

二、根据所给中文、英文释义及首字母提示完成句子(1×5分)

6. How many ____________ (猴子) does the zoo have ?

7. He listens to the teacher as ___________(仔细) as his cousin.

8. The old man lived in a __________(not quiet) street, so he couldn’t sleep well every day.

9. W___________ (the fourth day in a week) is my busiest day.

10. My ideal school starts at 9:00 a.m. and f_________ at 3:00 p.m..

三. 根据句意写出所给单词的正确形式。(1×5分)

11、Look! One of the children __________(swim)in the lake.

12、Lily is much __________(health) than her sister.

13、They _________(fly) to the UK, didn’t they ?

14、Is _________(eat) too much good or bad for your body ?

15、Mr. Lee _______________ (give) us a talk on the history of China tomorrow, isn’t he?

四. 选择最佳答案。(1×10分)

( )16.--- Could you help me , please ?

--- _____________________.

A. Yes , please . B. Yes , I could. C. Yes, I can. D. You’re welcome .

( )17.There is _____________sheep on the hill .

A. LittleB. a fewC. a littleD. few

( )18.There is ______ “h ” , ______ “o”,_______“u ” and ______ “r ”

in the word “hour ”.

A. an ; an ; a ; anB. a; an; a; aC. a; an ; an; a D. an; an ; an ; an

( )19.---I had a really good weekend at my uncle’s.

---___.

A. Oh, that’s very nice of you. B. Congratulations.

C. It’s a pleasure. D. Oh, I’m glad to hear that.

( )20.---Can I get you a cup of tea?

---_____.

A. That's very nice of youB. With pleasure

C. You can, pleaseD. Thank you for the tea

()21---Does she work here?

---No, but these days she _____ here.

A. helps B.helpC. is helpingD. helping

( )22. ---__________ today!

---Yes. Shall we have a picnic in the open air?

A. What fine weather is B. How fine weather it is

C. What a fine weather it is D. How fine the weather is

( )23. I _____tired yesterday, so I ________ go shopping with her.

A. am, don’t B. was, am not C. was, didn’tD. am, am not

( )24. ---Could you get to the park before 3 o’clock?

---__________. I’ll still be at the meeting then.

A. I think soB. Yes, I couldC. I’m afraid notD. I’m afraid so

( ) 25. Miss Gao is ________teacher. She teaches _____ English.

A. our, my B. us, me C. us, ourD. our, us

五. 根据明信片内容及26-30的提示语,将英文代号A-E填在相应的横线上(1×5分) To_____A________

You’re an excellent person. I am sure your new job will be a great success.

Best wishes from

Mrs Bell

Dear__B___________

Wish you every success in your exams. We’ll be thinking of you.

All our love,

Granny & Grandpa

Dear___C________

People like you make the world brighter with the special things you do.

Love from

Andy

To____D______

Hoping that good health will soon be yours.

With very best wishes from

everyone at Better Books

To dear ____E______

Life is boring without you. Hurry back.

Love,

Angela

26_____________________ Simon is working in another city for four weeks.

27 __________________ Mary is in hospital.

28 __________________John has just started a new job.

29 __________________Karen will start her final exams next week.

30 __________________Ann cleaned her friend's house when her friend was on holiday.

六、完型填空 (1×10分)

“Where is the university?” This is a question that many visitors to Cambridge(剑桥)ask. But no one can give them a __(31)__answer, for there is no wall to be found _(32)___ the university. The university is the city. You can find classroom buildings, __(33)__, museums and offices of the university all over the city. And most of its members are the students and_(34)__ of the thirty—one colleges(学院).

Cambridge was already a_(35)_ town long before the first students and teachers arrived 800 years ago. It grew up by the river Granta, and the river was once __(36)__ the Cam. A__(37)__ was built over the river as early as 875,so the town got its name “Cambridge”. In the fourteenth and fifteenth centuries more and more land was used for college

buildings. The town grew much __(38)__ in the nineteenth century after the opening of the railway in 1845.Cambridge became a__(39)__ in 1951 and now it has a population of over 100,000. Many young students in other countries_(40)_ to study at Cambridge.

( )31. A. true B. clear C. rightD. wrong

( )32. A. aroundB. in C. nearD. about

( )33. A. cinemas B. libraries C. zoos D. parks

( )34. A. parents B. farmers C. teachers D. doctors

( )35. A. interesting B. old C. new D. usual

( )36. A. said B. calledC. spoken D. talked

( )37. A. bridgeB. building C. stationD. house

( )38. A. smaller B. slower C. slowlyD. faster

( )39. A. city B. college C. country D. village

( )40. A. stop B. hate C. hope D. dislike

七、阅读理解(1×5分)

(A)

No.1 Business Hours

Mon.toWed. 9:30a.m.—6:00p.m. Thurs. 9:30a.m.—8:00p.m.

Fri.toSat. 9:30a.m.—6:00p.m.

Sun. closed No.3 Opening Hours

Monday—Saturday

10:00a.m.—5:00 p.m.

Sunday

2:30 p.m.—6:00 p.m.

No.2 Bill’s Supermarket

O P E N

DAYS A WEEK

8:00a.m. to 8:00p.m. No.4 Opening to the Public

9:00 a.m.—5:00 p.m.

Monday to Friday

( ) 41. If you work at No.1, you have to work longer hours on_____.

A. Tuesday B. Thursday C. Saturday D. Sunday

( ) 42. Which two are open every day?

A.No.1 and No.2 B.No.1 and No.4

C.No.3 and No.4 D.No.2 and No.3

( ) 43. If four people work for the four different places, how many of them needn’t go to work

on Sunday morning?

A. One. B. Two C. Three D. Four

( ) 44. No.4 can probably be______.

A. a government(政府) office B. a hospital

C. a restaurant D. a hotel

( ) 45. Bill’s Supermarket is open ______ a day.

A.8 hours B.12 hours C.14 hours D.16 hours

八、阅读下面文章并根据要求回答问题 (1×5分)

The Arts Cinema is open 7 days a week, showing lots of American and foreign films. Next week it will show an Australian film called“Midnight Meeting”. It is set in Sydney in the 1960s. You can see that film from Monday to Thursday. It will be on twice a day at 6:30 and 9:10 in the evenings. The film lasts two hours and fifteen minutes. Tickets are $ 4, but there is a special student ticket at $2.60 for all the films. Please bring your student card if you want the cheaper ticket.

The nearest car park to the cinema is in Hamlet Street. It’s just five minutes’walk from the cinema. If you need further information, phone 8813962 during office hours-9 a.m. to 4:30 p.m., Monday to Friday.

Answer each of the following questions in no more than SIX words.(每题答案不超过6个词)

46 In which country is the film “Midnight Meeting” made?

______________________________.

47 When can people see that film? ___________________________.

48 How many minutes does the film last? __________________________________. 49 What’s the price of a student ticket? __________________________.

50 How far is it from the nearest park to the cinema?

_________________________________.

九、根据文章内容及首字母提示,完成下面短文(将单词完整地填在下面横线上)(1×10分) Albert Einstein is one of the greatest scientists who ever lived. But he couldn’t find his way home when he went for a w 51 . He often forgot things. He had other things to think about. Science was m 52 important to him than any other thing in life. Albert Einstein was born in 1879 in Germany. When he was a child, he learned things very s 53 . Albert didn’t speak

u 54 he was three years old. His parents were w 55 about him. When he was 12, Albert began r 56 math and science books. He was excited about the t 57 he learned in those books. He became more and more interested in math and physics. He wanted to find the a 58 to the questions about the universe. When he told people about his ideas, other scientists l 59 at him at first. But his ideas changed the world, scientists looked at the universe in a n 60 way. Because of him, we have such things as computers, televisions, and space travel today.

51._________52.___________53.____________54.___________55. ______________

56._________57.__________ 58.____________59 ____________60. ______________

篇四:2010成都外国语学校小升初考试英语试卷

2010成都外国语学校小升初考试英语试卷

姓名 学号 分数

笔试部分(80分)

听力 一至四(略)

五、判断下列单词画线部分的发音是否相同,相同用“”不相同用“”,表示在括号内。(10分)

( ) 1. five thin( ) 2. use usually

( ) 3. lake wait ( ) 4. phone bottle

( ) 5. me he ( ) 6. lot note

( ) 7. over old( ) 8. tree eat

( ) 9i slow down ( ) 10. horse work

六、根据首字母和句意将句子补充完整。(10分)

1. An elephant is h ______than a monkey.

2. T ______right at the first crossing and you can find it on your right.

3. What are you g ______to do this weekend?

4. I am going to take part in the singing c ______.

5. Can I have some w ______paper?

6. Tom is my p ______, we often write letters to each other.

7. I would like to see a Beijng O ______

8. Liu Tao likes making m ______planes.

9. The boys run f ______than the girls.

10. Can you t ______me the way to the post office ?

七、情景匹配。(10分)

Ⅰ Ⅱ

( ) 1. What' s the weather like in summer?A. No, I can't.

( ) 2. What are you going to do tomorrow ? B. They are girls.

( ) 3. Are you a student ?C. I don' t know.

( ) 4. Where' s Lucy' s bike ? D. She is my friend.

( ) 5. Are they American or English?E. It' s a map of China.

( ) 6. How old is your uncle ?F. They are American.

( ) 7. Are the twins boys or girls ? G. Yes, I am.

( ) 8. Who is Kate ?H. It' s under the tree.

( ) 9. What' s that on the wall? I. It' s usually very hot.

( ) l0. Can you see the car on the hill? J. I'm going to watch TV.

八、选择。(15分)

( ) 1. Whose bag is bigger, ______or ______?

A. your, IB. yours, my C. yours, mine

( ) 2. The cap isn' t mine. It' s ______, I think.

A. Mary's B. Mary C. Marys

( ) 3. ______your kite high in the sky

A. Put B. Let C. Fly

( ) 4. How many ______can you see in the picture ?

A. man B. child

C. people D. woman

( )5. A: ______the weather ______in Nanjing?

B: It' s very hot in summer.

A. What' s, like B. What, like

C. What' s, isD. What' s, /

( )6. ______it often ______in winter ?

A. Do, snowB. Does, snows

C. Do, snows D. Does, snow

( )7. A: ______season in Beijing ______you like best?

B: I like autumn best. It' s cool and sunny.

A. What, doesB. Which, are

C. Which, do D. What, are

( )8. A: What______you______do today, Nancy?

B: I' m going to see a movie with my family.

A. do, going toB. are, going to

C. do, toD. are, want

( )9. A: Where' s the shopping center? B: It' s ______Zhongshan Road.

A. at B. on

C. in D. of

( ) 10. ______ ______like to join us ?

A. Can youB. You would

C. Do you D. Would you

( )11. All the students are very ______.

A. excited B. exciting

C. exciteD.excites

( )12. Su Hai wants to ______some photos.

A. taking B. take

C. talk D. talking

( )13. It ______here now.

A. wasn' t B. weren't

C. isn't D. aren't

( )14.They ______there just now.

A. were B. are

C. wasD. is

( )15. Mrs Arthur can ______piano.

A. played the B. played

C. plays the D. play the

九、完成对话,每空一词。(10分)

1. A: Can you ______me the way to the

______?

B: Yes. Go ______the street and turn

______at the ______crossing.

A: Thank you.

2. A: ______season do you like ______?

B: Autumn is my favourite season.

A: ______?

B. Because it' s cool and usually sunny.

We can go ______and ______picnics.

十、用所给动词的适当形式填空。(5分)

1. The boys over there ______ (be)my classmates.

2. I ate a big cake and ______ (drink) some water last night.

3. A: What is Yang Ling going to do tomorrow?

B: She ______ (take)part in a singing contest.

4. Which program did you ______ (watch)yesterday evening?

5. ______ (do)Nancy otfen ______ (visit)her grandparents at the weekends?

十一、选择单词或词组填空(每个只能用一次)。(5分)

underwhiteplay cardsin bedspeak to

1. The book is ______the bed.

2. Could I ______Mike, please ?

3. Don' t read ______. It' s bad for your eyes.

4. It is a ______pencil.

5. I will ______with Mike this week

十二、读短文并按要求答题。(5分)

David' s birthday was on a snowy day in December. He got lots of presents from his family and friend.

His father and mother gave him a red box with a storybook in it. His mother said, "There are a lot of funny stories in it, it' s good for you. "Mike, David' s best friend, gave him a large box. Atoy car is in it.

David' s sister gave him a round box. "It is a birthday cake, "he thought But it was a basketball. David likes playing basketball.

David' s brother gave him a big yellow box. David opened it and there was another box in it.The box was green. He opened the small box and saw the third box. This one was blue. There wasa short letter in it. "Go to your study. You can see three boxes there, a black one, a grey one and awhite one. Your birthday present is in one of them. "David ran to his study and found them on thedesk. The black one is bigger than the grey one, and the white one is the smallest. He opened thegrey box, but found nothing in it. Then he opened the biggest one. He was very glad to see a model plane in it.

根据短文内容选择正确答案。

( ) 1. David' s parents put their present in ______for his birthday.

A. a yellow boxB. a lot of boxes

C. a blackD. a red box

( ) 2. Who is Mike ?

A. A friend of David's father

B. One of David' s best friends

C. David' s brother

D. David' s sister

( )3. What colour was the biggest box? ______

A. White B. Black

C. GreyD. Blue

( )4. How many boxes did David' s brother give to him? ______

A. FourB. Five

C. Six D. Seven

( ) 5. What was in the biggest box ?______

A. Book B. A letter

C. A model plane D. A small box

十三、完形填空。(10分)

Dear Susan,

How are you? it's very nice of you to write1me.2 your letter I know a lot3 you and your school now. I will tell you 4 about me and my school.

I am eleven5 old. I'm in6at Jinling Primary School. My mother is a7, she teaches Maths. My father is an8. He' s good at his work.

There91500 students and 100 teachers in our school. Our classrooms are big and bright.Please come and have a look 10 our school if you have time.

Yours,

Wang Ying

( )1. A. forB. toC. fromD. in

( )2. A. ForB. To C. From D. About

( )3. A. in B. aboutC. with D. at

( )4. A. anythingB. something

C. sometimes D. someone

( )5. A. year B. / C. years D. age

( )6. A. Grade Five, Class Three B. Grade five, Class three

C. Class three, Grade Five D. Class Three, Grade Five

( )7, A. student B. teacherC. doctor D. worker

( )8, A. farmer B. teacherC. doctorD. engineer

( )9. A. amB. is C. areD. be

( )10. A. inB. about C. at D. on

参考答案

听力(略)

五、l. × 2. √ 3. √ 4. × 5. √ 6. 7. √ 8. √ 9.×10.×

六、1. heavier 2. Turn 3. going 4. contest 5. writing 6. penfriend

7. Opera 8: model 9. faster10. tell

七、l.I 2. J 3. G 4. H 5. F 6. C 7. B 8. D 9. E 10. A

八、1.C 2. A 3. C 4. C 5. A 6. D 7. C 8. B 9. B 10. D

11. A12. B 13. C 14. A15. D

九、1. tell, hospital, down, left, second 2. Which, best, Why, climbing, have

十、1.are 2. drank 3. is going to take 4. watch 5. Does, visit

十一、1. under 2. speak to 3. in bed 4. white 5. play cards 十二、1.D 2. B 3. B 4. C 5. C 十三、1.B 2. C 3. B 4. B 5. C 6. D 7. B 8. D 9. C 10. C

篇五:成都小升初英语随堂练习

阳光家教

随堂练习(一般过去时,2013.09.08.)

例 (am) born in 1999.

1.I ____(am) late yesterday.

2.--(Are) ____you ill yesterday.

--Yes ,I ____(am ).

3.I ____(lend ) a pen from Lily 3 days ago.

4.Jack ____(is) 9 years old last year.

5.I ____(buy) a new book last weekend.

6.--Who was on duty last Friday.

--I ____ .

A.amB.wasC.were D. Are

7.The twins ____ in Dalian last year.They ____here now.

A .was,were B.were,are C.were ,were D.are ,were.

8.--When did you born?

--I ____ born in 1990.

9.We didn’t ____(go )out last week.

10.Did you ___ (have)a good time last night.

11.I used to ____(drink ).

12.They all _________(go) to the mountains yesterday morning.

13.There____(is) a car in front of the house just now.

14变换句型。 ①They played football in the playground.

否定句:________________________________________________

一般疑问句:________________________________________________

肯、否定回答:____________________________________________________

② Lucy did her homework at home. (改否定句)

Lucy ___________ ___________ her homewor

成都小升初英语

k at home.

③ He found some meat in the fridge(冰箱)

(变一般疑问句)___________ he __________ ___________ meat in the fridge? ④She stayed there for a week.(对划线部分提问)

__________ ___________ __________ she __________ there?

一.请用正确动词形式填空。

1. I _________ (have) an exciting party last weekend.

2. _________ she _________(practice) her guitar yesterday? No, she _________.

3. What ________ Tom ________ (do) on Saturday evening?

He ________(watch) TV and __________(read) an interesting book. 4. They all _________(go) to the mountains yesterday morning. 5. She _________(not visit) her aunt last weekend.She ________ (stay) at home and _________(do) some cleaning.

6. When ________ you _________(write) this song? I __________(write) it last year.

7. How _________(be) Jim's weekend? It _________(be not) bad.

.

二、用所给词的适当形式填空

1.He put the books away and (go) home.

2. My father(buy) a new computer for (I ) yesterday.

3. He often go to school by bike, but last year he often (walk) to school.

4. ---- Who(wash) the plates on the table ?

---- Jenny did.

5. ---- When you (see ) the film “ Titanic”?

6. She (write) to Jill last month.

7. The students (stop) talking when their teacher came up.

三、单句改错:下面每句均有一处错误,指出并加以改正

1.Did you found the answer to this question?

2.Mary and her brother was born on the same day.

3. We start this lesson about ten minutes ago.

4. She hadn’t anything for breakfast this morning.

5. They came here for a year.

6. Amy singed a song for us at that party.

7. He said he will help me with my English when he was free.

8.The man saw the bag until it was late.